alphatentevent-bruiloftenthuren-flextent-75x15-meter-stretchtent-koolhaasconcepts-privéfeest-exclusive-party-tuinfeest-feesttent-web

Be social

Stappenplan voor het kiezen van een tent

Offerte aanvragen Tenten

Scrollen

Hoe selecteer je de beste tent voor jouw feest?

Hoe kun je de geschikte tent voor jou feest of gelegenheid kiezen?
Dan is het handig om de volgende checklist af te werken:
*Wat?
*Wie?
*Hoe?
*Waar?
*Wanneer?

Wij hebben meerdere tenten voor diverse gelegenheden. Wij bieden voldoende keuze en alles is mogelijk afhankelijk van jouw smaak. Maar om je iets verder op weg te helpen kun je jezelf de volgende vragen stellen:

Stap 1: WAT?

Wat ga je vieren? Is het een verjaardag, een jubileum, een huwelijk, een begrafenis, een zakelijk feest, of gewoon een bbq, tuinfeest of wil je het leven vieren!? We moeten tenslotte alles aangrijpen om iets leuks te kunnen vieren.
Afhankelijk van het feest wat je wilt vieren bepaal je de setting en sfeer die je wilt creëren. Bij een huwelijk, een begrafenis of een zakelijk event is een statische of stijlvolle uitstraling gepaster dan bij een tuinfeest. Uiteraard voor deze gelegenheid ook afhankelijk wat hierbij je persoonlijke voorkeur is en de ambiance die bij je past, want alles kan en niets is goed of fout!

Alphatentevent-Luxury Dream Tent-Bruiloft -buiten trouwen

Stap 2: WIE?

Hoe hoog de kosten van je feest zullen zijn ligt geheel aan de omvang van de groep mensen die jij uitnodigt. Hoe meer gasten, hoe groter de tent. Stel jezelf daarom de volgende vragen:

– Met wie wil jij jou feest of gelegenheid vieren?
– Wordt het een grootschalig event of geef jij de voorkeur aan een kleinere en intieme setting?
– Hoe groot is jou familie, vrienden- en kennissenkring, of jou zakelijk bestand?
– Reken het aantal personen uit die absoluut niet op jou gastenlijst mogen ontbreken.

alphatentevent-luxury-dream-tent-10x16-meter-bruiloft-covid19-wedding-buiten-trouwen-vlondervloer-web

STAP 3: HOE?

Hoe? De meest basale vraag van allemaal. Denk voor jezelf na hoe alles eruit moet zien en hoe wil jij dit met je meest gewaardeerde gasten vieren?

– Wordt het een zittend event? Een lezing, ceremonie, kerkelijke inzegening of uitvaart met afscheidsdienst?
– Gaat het om een lopende receptie met voldoende loopruimte en statafels?
– Een kinderfeestje voor de kleintjes met volop speel en beweegruimte en speeltoestellen?
– My Sweet Sixteen Party met genoeg dansruimte, of een populair 21-Diner? Om een diner a la carte, en bij voorkeur aan lang gedekte tafels, ronde zitting of liever een walking diner? Of wordt het one big party? Een knalfeest met podium voor de band of DJ-booth, bar voor de cocktail shakers en dansvloer met fantastische verlichting voor een swingende dansavond?

You name it,  We make it!

alphatentevent-systeemvloer-flextent-dinner-buitentrouwen-web

STAP 4: WAAR?

Op welke locatie jouw event of feest plaatsvinden? Wij komen vaak op locaties waar we een tent of feest opbouwen op gras en af en toe zelfs modderige ondergronden. Bij formele feesten waar mensen in nette kleding komen met ongeschikt schoeisel adviseren wij een mooie houten vloer te laten plaatsen. Kijk dus bij het uitkiezen van jouw feest locatie naar:

– Hoe zijn de ondervloeren?
– Is gras of stenen ondergrond oké,  of liever een mooie houten vloer voor bij je gelegenheid?
– Wat zijn de afmetingen en de ruimtes waar de tent geplaatst gaat worden?
– Heb je een locatie in je hoofd? Of wil je dat we je helpen zoeken naar een geschikte plek op het strand, in de stad of in de polder?

Beschik je zelf over een open ruimte in de tuin, bos, op het strand of wil je aan een schuur, huis, kerk, gebouw of overkapping te bouwen? Voor ons is niets te gek, want door onze expertise en jarenlange ervaring hebben we al menig obstakel overwonnen en is geen probleem te groot om op te kunnen lossen. We zijn zeer flexibel en wij bedenken creatieve oplossingen. Zo hebben wij over bomen, grote obstakels, zelfs over of in het water tenten opgebouwd. Waar menig collega een klus niet durft te accepteren of garanderen gaan wij graag de uitdaging aan, om onze vakkundigheid in te kunnen zetten en bouwen gerust  We bouwen graag mee om je feest tot een succes te maken!

alphatentevent-luxury-dream-tent-10x28-meter-systeemvloer-friesland-bedrijfsevent-web

STAP 5: WANNEER?

Tijd en datum is altijd essentieel voor een feest. Niet alleen voor de communicatie richting de gasten, maar ook voor ons als tentbouwer. We hebben te maken seizoensinvloeden zoals wind, regen en temperaturen en natuurlijk seizoen drukte. In de lente zomer wanneer de temperaturen aangenaam zijn om een feest te geven buiten merken wij dat het altijd drukker wordt. Plan daarom je feest op tijd!

Bij deze stap is het belangrijk om te kijken in welk jaargetijde jij onze tent wil boeken, want dan kun je rekening houden met de voorkeur om de tent volledig te kunnen sluiten of open te houden. Je hebt te maken met regelgeving en corona, dus waarschijnlijk wil je meer beweegruimte en ventilatie behouden.

Wij kunnen oplossingen bedenken zoals:

– Alleen de bovenkant te overkappen, of één deel van de tent winddicht te maken.
– Bij extreme kou of wind is er ook de mogelijkheid om een mooie vloer, die ook werkt als isolatie en onze stijlvolle heaters bij te boeken.
– Nederland is een onvoorspelbaar en regenachtig land, maar kent ook extreme hittegolf dagen. Bij beide zit je goed; zowel stijlvol droog én beschermd tegen de zon.

We will cover you!

Alphatentevent-Bruilofttenthuren-Bergen op Zoom-flextent-7,5x15,0 meter-styling-bloemen-trouwen in eigen tuin-bruiloft-buiten trouwen

Onze tenten

Flextent

Zo hebben we de keuze uit een mooie flextent. Dit is een strechtent die in meerdere maten te verkrijgen is, en zo flexibel is dat deze geschikt is voor elke willekeurige locatie. Zowel open ruimtes als in elk onmogelijk denkend hoekje of bochtje en geen lastig obstakel te gek, om overheen of omheen te bouwen. De houten palen en de urban look maken deze tent zowel geschikt voor een formele als een informele gelegenheid.

Boogspan Aluhal

De transparante aluhal tent is een goede keuze als je op zoek bent naar evenementen tent. Het dak loopt door de boogspan rond, wat de tent een luxe uitstraling geeft. De Alutent biedt veel vrijheid met als voordeel dat deze tent geen middenpalen heeft waar je rekening mee hoeft te houden De aluhal tenten zijn goed in te zetten voor zakelijke evenementen, bedrijfsfeesten, bruiloftentuinfeesten en vele andere bijzondere evenementen.

Luxury Dream Tent

De Luxury Dream Tent, ook wel Ivory Tent of Sailcloth Tent genoemd, is ons paradepaardje met haar indrukwekkende uitstraling. Met deze Lodge Tent kun je zowel een sprookjesachtige ambiance als een spectaculair event creëren. Ook deze tent is in meerdere maten verkrijgbaar. Bij deze luxe tent heb je ook de keuze om deze geheel open of met zijwanden, eventueel met gordijnen te plaatsen.

Pagode tenten

Ook met de pagode tent zijn meerdere opties en settings mogelijk, met haar stijlvolle puntdak is deze tent geschikt om diverse gelegenheden en locaties tot een bijzondere en indrukwekkend event om te toveren. Ook bieden wij bij deze tent de mogelijkheid om te kiezen voor een open tent of met zijwanden, en ook de maat afhankelijk van de gewenste grootte. Ook wordt de Pagode wel als optie gebruikt om de catering of opslag in onder te brengen als toevoeging naast een Flex, of Luxury Dream Tent.

Laat ons helpen!

Kom je er niet uit met wat, wie, hoe, waar en wanneer? Wij staan altijd voor je klaar om met je mee te denken,  en om jou wensen te vertalen om de juiste keuze te maken bij teveel keuzestress.  Ook kunnen we je connecten met één van onze vele collega’s die elk op eigen vakgebied zo zijn expertise heeft, in zowel planning, styling, aankleding, catering,  licht & geluid als alle type muziek planners.

U vraagt,wij draaien. Wij staan graag klaar om jouw feest tot een succes en onvergetelijk te maken!!

Vraag offerte aan